Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne

Základnou surovinou pri výrobe olomouckých syrčekou je mäkký hrudkovitý nízkotučný tvaroh. Toto je môj prvý experiment s touto pochúťkou. Aby som si otestoval, ktorý tvaroh je vhodnejší, kúpil som dve balenia: Tvaroh TAMI (200g) - mäkký, hrudkovitý a odtučnený a tvaroh RAJO - jemný, hrudkovitý (250g).

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne

V prípade ak ste si vyrobili čerstvý kravský syr a hľadáte ďalšie spôsoby ako ho upraviť/dochutiť, vyskúšajte tento recept. Ide o alternatívu k nakladanému hermelínu. Necháme deň, dva v chladničke a ten výsledok je skrátka výnimočný :)

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne

Syry camembertského typu s bielou plesňou sú obľúbené po celom svete. Aj keď sa to nezdá, ale ich výroba v domácich podmienkach je pomerne jednoduchá. A je dosť pravdepodobné, že chutiť Vám bude viac ako ten kupovaný.

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne

Už dlhšie som sa zaoberal myšlienkou vyrobiť si vlastný čerstvý syr. Napokon vo mne pred pár dňami dozrelo rozhodnutie, sadol som za počítač a vygúglil syrárske potreby. Neváhal som a rovno som kúpil základný syrársky balíček obsahujúci syridlo, chlorid vápenatý, smotanovú kultúru, syrársku gázu, teplomer a syrársku formu - aj s s dopravou za necelých 16 EUR.

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne

Korean Bulgogi. Bulgogi je tradičný kórejský pokrm, ktorý sa skladá z tenko krájaného hovädzieho alebo bravčového mäsa marinovaného v sladko-kyslej omáčke a potom opečeného na grile alebo panvici. Marináda obsahuje zmes sójovej omáčky, cukru alebo medu, cesnaku, zázvoru, cibule, sezamového oleja a niekedy aj hruškového pyré alebo jablka pre prírodnú sladkosť.

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne

Kuracie biryani je populárne a chutné indické jedlo, ktoré kombinuje korenisté kúsky kurčaťa s aromatickou ryžou. Toto jedlo má svoje korene v indickom subkontinente a je známe aj v Pakistane, Bangladéši a na Srí Lanke. Kuracie biryani sa tradične pripravuje s použitím ghee (indického masla) a špeciálnych korenín, ako je garam masala, kurkuma a mletý koriander. Na prípravu tohto jedla sa často používa basmati ryža, ktorá je známa svojou dlhou zrnitou štruktúrou a vôňou.

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne

Tento recept je na moju obľúbenú koreniacu zmes na stejky. Chvíľu som experimentoval s pomermi jednotlivých korenín, až som našiel vyváženú chuť. Táto koreniaca zmes pridá bravčovým alebo hovädzím stejkom tie pravé grády, mlsný jazyk dostane zabrať.

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne

Hoisinská omáčka je hustá, voňavá omáčka bežne používaná v čínskej kuchyni ako glazúra na mäso, ako omáčka k hranolkám. Je tmavo zafarbená a má sladko slanú chuť. Hoci existujú regionálne varianty, hoisin omáčka zvyčajne obsahuje sójové bôby (fermentovanú sójovú pastu), červené chilli papričky, cesnak, ocot a čínske korenie piatich vôní.

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne

Bastruma alebo pastrima je sušené korenené mäso, ktoré má pôvod na blízkom východe. Za svoje ho považujú hlavne Arméni a Turci, ktorí sa nevedia dohodnúť na pôvode tejto fantastickej pochúťky. Na internete je plno plamenných až nenávistných diskusií o pôvode basturmy. Jedno je ale isté, chuť basturmy ma dostala. Doma vyrobenú basturmu priniesol môj brat na ochutnanie z Litvy (kde už dlhšie žije) a kde je vo veľkej obľube.

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne

Pasta Tahini je pasta vyrobená z opekaného mletého sézamu, olivového oleja a soli. Tahini sa môže podávať samostatne ako dip (nátierka) alebo býva ako hlavná zložka jedál ako je hummus alebo chalva. Výroba tahini pasty je v domácich podmienkach veľmi jednoduchá.

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne

Kimchi (tiež gimchi), je tradičné fermentované kórejské jedlo vyrobené zo zeleniny s prídavkom rôznych korenín. V tradičnej príprave sa kimchi nechá kvasiť (mliečne kvasenie - rovnaké ako keď u nás kvasíme kapustu v sudoch). Hlavnou zeleninovou zložkou kimchi je čínska kapusta (napa cabbage), reďkovka, mladá cibuľka prípadne uhorka. 

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne

Hummus je studené jedlo - dip alebo nátierka pôvodom zo Stredného vyrobené z vareného cíceru, pasty tahini, olivového oleja, citrónovej šťavy a cesnaku. V súčasnej dobe je táto zdravá pochúťka populárna po celom svete. Výroba hummusu je veľmi jednoduchá.

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne

Kvalitný a lahodný destilát sa nedá pripraviť z nekvalitného kvasu. Preto na dobrom kvase záleží. V nasledujúcom článku ponúkame základné zásady prípravy kvalitného kvasu. Potom ostáva už len vybrať overenú pálenicu, na tej tiež rovnako záleží, lebo aj najlepší kvas môže pokaziť nesprávne vypálenie.

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne

Máte radi jogurt? Nie ste si istý, či ten v obchode je so „živými“ baktériami? Nenechajte nič na náhodu a pripravte si vlastný domáci jogurt. Príprava vlastného jogurtu je pomerne rýchla a výrobná cena je podstatne lacnejšia ako cena jogurtov v obchodoch. A navyše máte istotu, že sa tam nachádza aj živá jogurtová kultúra, čo sa o mnohých jogurtoch v obchodoch povedať nedá.

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne

Tento recept spája v sebe chutný a všestranne použiteľný cícer s pikantnou chuťou thajskej kuchyne. Je to sýte jedlo, ktoré určite poteší všetkých, nielen vegetariánov, svojou lahodnou krémovou chuťou (vďaka kokosovému mlieku). Navyše s týmto receptom môžete experimentovať a použiť sezónne dostupnú zeleninu ako napríklad cuketu, baklažán, brokolicu, mladú cibuľku atď. Predstavivosti sa medze nekladú a pripravený pokrm Vás určite nesklame.

Hodnotenie používateľov: 4 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú neaktívne

Chole masala alebo chana masala je jedným z najobľúbenejších kari z Indie. V severnej Indii sa žiadna svadba ani večierok nezačne kým v ponuke nie je chole masala. Základom chole masaly je cícer, ďalej obsahuje cibuľu, cesnak, zázvor, paradajkový základ a zmes korenín...

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne

V dnešnej uponáhľanej dobe, keď sa často uchyľujeme k rýchlym a jednoduchým riešeniam v kuchyni, môže byť upiecť si vlastný kváskový chlieb považované skoro za revolučný čin. Kváskový chlieb, tradičná forma pečiva, ktorá sa opiera o starodávne metódy fermentácie a využíva prirodzené baktérie, sa vracia na scénu domácej kuchyne a prináša so sebou rad dôvodov, prečo by sme mu mali dať šancu.

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne

Pribináčik je obľúbeným mliečnym výrobkom nielen pre deti, ale aj pre dospelých. Je to maškrta, ktorú si môžete dať na raňajky, olovrant alebo len tak, keď máte chuť na niečo sladké. Bohužiaľ, v súčasnosti je cena tohto produktu pomerne vysoká (1,6€ za 120g), čo môže byť finančne náročné, hlavne keď ho máte v jedálničku pre malé dieťa na dennej báze. Ale v žiadnom prípade to neznamená, že by ste svojim deťom museli toto mliečne potešenie upierať. V tomto článku vám ponúknem recept na domáci pribináčik, ktorý je rovnako chutný ako ten kupovaný, ale jeho cena je až o 2 až 3 krát nižšia.

Najnovšie komentáre

Kategórie
All
Zdravie
Receptúry
Koreniny
Zdravie
Stravovanie
Stravovanie
Zdravie
Chudnutie
Chudnutie
Zdravie
Celulitída
Celulitída
Zdravie
Čínska medicína
Čínska medicína
Zdravie
Masáže
Masáže
Receptúry
Výroba syrov
Výroba syrov
Receptúry
Exotické špeciality
Exotické špeciality
Receptúry
Výroba destilátov
Výroba destilátov
Receptúry
Kyslomliečne výrobky
Kyslomliečne výrobky
Recepty
Zdravé jedlá
Zdravé jedlá
Koreniny
Koreniny