0
0
0
s2smodern
Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne

Základnou surovinou pri výrobe olomouckých syrčekou je mäkký hrudkovitý nízkotučný tvaroh. Toto je môj prvý experiment s touto pochúťkou. Aby som si otestoval, ktorý tvaroh je vhodnejší, kúpil som dve balenia: Tvaroh TAMI (200g) - mäkký, hrudkovitý a odtučnený a tvaroh RAJO - jemný, hrudkovitý (250g).

0
0
0
s2smodern

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne

V prípade ak ste si vyrobili čerstvý kravský syr a hľadáte ďalšie spôsoby ako ho upraviť/dochutiť, vyskúšajte tento recept. Ide o alternatívu k nakladanému hermelínu. Necháme deň, dva v chladničke a ten výsledok je skrátka výnimočný :)

0
0
0
s2smodern

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne

Syry camembertského typu s bielou plesňou sú obľúbené po celom svete. Aj keď sa to nezdá, ale ich výroba v domácich podmienkach je pomerne jednoduchá. A je dosť pravdepodobné, že chutiť Vám bude viac ako ten kupovaný.

0
0
0
s2smodern

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne

Už dlhšie som sa zaoberal myšlienkou vyrobiť si vlastný čerstvý syr. Napokon vo mne pred pár dňami dozrelo rozhodnutie, sadol som za počítač a vygúglil syrárske potreby. Neváhal som a rovno som kúpil základný syrársky balíček obsahujúci syridlo, chlorid vápenatý, smotanovú kultúru, syrársku gázu, teplomer a syrársku formu - aj s s dopravou za necelých 16 EUR.

0
0
0
s2smodern

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne

Hoisinská omáčka je hustá, voňavá omáčka bežne používaná v čínskej kuchyni ako glazúra na mäso, ako omáčka k hranolkám. Je tmavo zafarbená a má sladko slanú chuť. Hoci existujú regionálne varianty, hoisin omáčka zvyčajne obsahuje sójové bôby (fermentovanú sójovú pastu), červené chilli papričky, cesnak, ocot a čínske korenie piatich vôní.

0
0
0
s2smodern

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne

Bastruma alebo pastrima je sušené korenené mäso, ktoré má pôvod na blízkom východe. Za svoje ho považujú hlavne Arméni a Turci, ktorí sa nevedia dohodnúť na pôvode tejto fantastickej pochúťky. Na internete je plno plamenných až nenávistných diskusií o pôvode basturmy. Jedno je ale isté, chuť basturmy ma dostala. Doma vyrobenú basturmu priniesol môj brat na ochutnanie z Litvy (kde už dlhšie žije) a kde je vo veľkej obľube.

0
0
0
s2smodern

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne

Pasta Tahini je pasta vyrobená z opekaného mletého sézamu, olivového oleja a soli. Tahini sa môže podávať samostatne ako dip (nátierka) alebo býva ako hlavná zložka jedál ako je hummus alebo chalva. Výroba tahini pasty je v domácich podmienkach veľmi jednoduchá.

0
0
0
s2smodern

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne

Kimchi (tiež gimchi), je tradičné fermentované kórejské jedlo vyrobené zo zeleniny s prídavkom rôznych korenín. V tradičnej príprave sa kimchi nechá kvasiť (mliečne kvasenie - rovnaké ako keď u nás kvasíme kapustu v sudoch). Hlavnou zeleninovou zložkou kimchi je čínska kapusta (napa cabbage), reďkovka, mladá cibuľka prípadne uhorka. 

0
0
0
s2smodern

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne

Hummus je studené jedlo - dip alebo nátierka pôvodom zo Stredného vyrobené z vareného cíceru, pasty tahini, olivového oleja, citrónovej šťavy a cesnaku. V súčasnej dobe je táto zdravá pochúťka populárna po celom svete. Výroba hummusu je veľmi jednoduchá.

0
0
0
s2smodern

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne

Kvalitný a lahodný destilát sa nedá pripraviť z nekvalitného kvasu. Preto na dobrom kvase záleží. V nasledujúcom článku ponúkame základné zásady prípravy kvalitného kvasu. Potom ostáva už len vybrať overenú pálenicu, na tej tiež rovnako záleží, lebo aj najlepší kvas môže pokaziť nesprávne vypálenie.

0
0
0
s2smodern

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne

Máte radi jogurt? Nie ste si istý, či ten v obchode je so „živými“ baktériami? Nenechajte nič na náhodu a pripravte si vlastný domáci jogurt. Príprava vlastného jogurtu je pomerne rýchla a výrobná cena je podstatne lacnejšia ako cena jogurtov v obchodoch. A navyše máte istotu, že sa tam nachádza aj živá jogurtová kultúra, čo sa o mnohých jogurtoch v obchodoch povedať nedá.

0
0
0
s2smodern

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne

Tento recept spája v sebe chutný a všestranne použiteľný cícer s pikantnou chuťou thajskej kuchyne. Je to sýte jedlo, ktoré určite poteší všetkých, nielen vegetariánov, svojou lahodnou krémovou chuťou (vďaka kokosovému mlieku). Navyše s týmto receptom môžete experimentovať a použiť sezónne dostupnú zeleninu ako napríklad cuketu, baklažán, brokolicu, mladú cibuľku atď. Predstavivosti sa medze nekladú a pripravený pokrm Vás určite nesklame.

0
0
0
s2smodern

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne

Chole masala alebo chana masala je jedným z najobľúbenejších kari z Indie. V severnej Indii sa žiadna svadba ani večierok nezačne kým v ponuke nie je chole masala. Základom chole masaly je cícer, ďalej obsahuje cibuľu, cesnak, zázvor, paradajkový základ a zmes korenín...

Kategórie
All
Zdravie
Receptúry
Koreniny
Zdravie
Stravovanie
Stravovanie
Zdravie
Chudnutie
Chudnutie
Zdravie
Celulitída
Celulitída
Zdravie
Čínska medicína
Čínska medicína
Zdravie
Masáže
Masáže
Receptúry
Výroba syrov
Výroba syrov
Receptúry
Exotické špeciality
Exotické špeciality
Receptúry
Výroba destilátov
Výroba destilátov
Receptúry
Kyslomliečne výrobky
Kyslomliečne výrobky
Recepty
Zdravé jedlá
Zdravé jedlá
Koreniny
Koreniny