Cícer s kokosovým mliekom na thajský spôsob

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne
 


Ingrediencie

cícer
cuketa alebo baklažán
cibuľa
cesnak
zázvor
mletá kurkuma
citrón
kokosové mlieko
zelená kari pasta

Čas prípravy

1 hodina

Tento recept spája v sebe chutný a všestranne použiteľný cícer s pikantnou chuťou thajskej kuchyne. Je to sýte jedlo, ktoré určite poteší všetkých, nielen vegetariánov, svojou lahodnou krémovou chuťou (vďaka kokosovému mlieku). Navyše s týmto receptom môžete experimentovať a použiť sezónne dostupnú zeleninu ako napríklad cuketu, baklažán, brokolicu, mladú cibuľku atď. Predstavivosti sa medze nekladú a pripravený pokrm Vás určite nesklame.

Ingrediencie (na 4-5 porcií)

  • 300 g sušeného cíceru
  • 2 menšie cukety (alebo baklažán)
  • 2 stredné cibule
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 3 cm ošúpaného zázvoru
  • 2 čl pomletej kurkumy
  • šťava z jedného citróna
  • 1 plechovku kokosového mlieka
  • 1 lyžicku thajskej zelenej karí pasty (dostať napr. v Kauflande)

Recept

  1. Sušený cícer necháme 6-12 hodín napučať. Uvaríme do mäkka. Alternatívou je, že použijeme záváraný cícer naslano (dostať napr. v Kauflande).
  2. Na panvici rozohrejeme olej, pridáme na jemno nakrájaný cesnak a zázvor (môže byť aj nastruhaný). Krátko popražíme.
  3. Pridáme najemno nakrájanú cibuľu, popražíme 2-3 minúty.
  4. Pridáme lyžicu thajskej zelenej kari pasty, premiešame. Ďalej pridáme pomletú kurkumu.
  5. Pridáme na štvorčeky nakrájanú cuketu (rovnako môžeme použiť baklažán), premiešame, krátko podusíme.
  6. Ďalej pridáme uvarený cícer, dobre premiešame, pridáme trochu vodu z uvareného cíceru.
  7. Ja som v tomto recepte pridal ešte bambusové výhonky a nakrájané a napučané judášove ucho (uchovec bazový). Všetko dobre premiešame.
  8. Na záver pridáme kokosové mlieko, okyslíme šťavou z citróna, premiešame aby sa prepojili chute, privedieme k varu a hneď odstavíme. Pri príprave dávame pozor aby sa cuketa nerozvarila ale aby ostala pekne chrumkavá.
  9. Hotové jedlo posypeme nasekanou čerstvou bazalkou prípadne čerstvou vňaťov koriandra. 

Fotorecept


Cesnak a zázvor opražime na oleji
Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu
Nakrájamé cuketu
Nakrájanú cuketu pridáme do hrnca
K cukete pridáme huby
Nezabudneme na samotný cícer :)
Bambusové výhonky
Zjemníme kokosovým mliekom
Kokosové mlieko rozmiešame, pridáme šťavu z citróna
Privedieme do varu a odstavíme
Hotové jedlo
Cícer na thajský spôsob

Pridať komentár

Bezpečnostný kód
Obnoviť

Najnovšie komentáre

Kategórie
All
Zdravie
Receptúry
Koreniny
Zdravie
Stravovanie
Stravovanie
Zdravie
Chudnutie
Chudnutie
Zdravie
Celulitída
Celulitída
Zdravie
Čínska medicína
Čínska medicína
Zdravie
Masáže
Masáže
Receptúry
Výroba syrov
Výroba syrov
Receptúry
Exotické špeciality
Exotické špeciality
Receptúry
Výroba destilátov
Výroba destilátov
Receptúry
Kyslomliečne výrobky
Kyslomliečne výrobky
Recepty
Zdravé jedlá
Zdravé jedlá
Koreniny
Koreniny