Korean Bulgogi. Bulgogi je tradičný kórejský pokrm, ktorý sa skladá z tenko krájaného hovädzieho alebo bravčového mäsa marinovaného v sladko-kyslej omáčke a potom opečeného na grile alebo panvici. Marináda obsahuje zmes sójovej omáčky, cukru alebo medu, cesnaku, zázvoru, cibule, sezamového oleja a niekedy aj hruškového pyré alebo jablka pre prírodnú sladkosť.
Bulgogi sa často podáva s ryžou a rôznymi banchan (prílohami) ako kimchi, nakladanou reďkovkou (mu), šalátom a inými tradičnými kórejskými jedlami. Mäso z bulgogi sa tiež môže použiť na prípravu kórejských roliek gimbap alebo ako náplň do bibimbap (miska so zeleninou, ryžou a chilli pastou gochujang).
Super jednoduchý recept na kórejské BBQ bravčové mäso s najchutnejšou marinádou! Tenké plátky mäsa sa rýchlo upečú a sú veľmi jemné a lahodné!
Pasta gochujang je nevyhnutná zložka toho jedla. Dá sa zaobstarať v obchodoch s čínskymi potravinami.
Gochujang je kórejská pikantná pasta vyrobená z červeného korenia, glutinóznej ryže, fermentovaných sójových bôbov a soli. Táto hustá a sladkokyslá omáčka sa používa ako prísada v mnohých kórejských jedlách, vrátane tradičného pokrmu bibimbap, marinád pre grilované mäso alebo ako zložka omáčok a dresingov. Gochujang je známy svojou jedinečnou kombináciou sladkosti, kyslosti a pálivosti, čo prináša hlbokú chuť do rôznych pokrmov.