Parádna koreniaca zmes na grilované mäso

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne
 


Ingrediencie

Koriander - semeno - 3 KL
Čierne korenie - 1KL
Nové korenie - 1 ČL
Horčičné semeno - 2 ČL (voliteľné)
Klinčeky - 5ks
Mletá červená paprika - 4 KL
Granulovaný cesnak - 1KL
Provensálske byliny - 2KL
Soľ - 2KL

Alergény

Horčica

Čas prípravy

30 minút

Tento recept je na moju obľúbenú koreniacu zmes na stejky. Chvíľu som experimentoval s pomermi jednotlivých korenín, až som našiel vyváženú chuť. Táto koreniaca zmes pridá bravčovým alebo hovädzím stejkom tie pravé grády, mlsný jazyk dostane zabrať.

Základom zmesi je koriander na hrubo pomletý spolu s čiernym a novým korením, s horčičným semenom a s pár klinčekmi. Do hrubo namletej zmesi ďalej pridáme granulovaný cesnak, červenú mletú papriku, provensálske byliny a soľ podľa uvedených pomerov. Zmes dáme do nádoby a premiešame.

Ako pripravujem stejky


Mäso nakrájam na cca 2cm hrubé kúsky. Neklepem. Mäso zvyknem potrieť panenským olivovým olejom a odložím do chladničky. Bravčovú krkovicu na 2dni, hovädzinu (vysokú roštenku) kľudne aj na 10 dní. Večer pred grilovaním intenzívne posypem zmesou každý stejk z oboch strán. Ugrilujeme a zjeme.

Pridať komentár

Bezpečnostný kód
Obnoviť

Najnovšie komentáre

Kategórie
All
Zdravie
Receptúry
Koreniny
Zdravie
Stravovanie
Stravovanie
Zdravie
Chudnutie
Chudnutie
Zdravie
Celulitída
Celulitída
Zdravie
Čínska medicína
Čínska medicína
Zdravie
Masáže
Masáže
Receptúry
Výroba syrov
Výroba syrov
Receptúry
Exotické špeciality
Exotické špeciality
Receptúry
Výroba destilátov
Výroba destilátov
Receptúry
Kyslomliečne výrobky
Kyslomliečne výrobky
Recepty
Zdravé jedlá
Zdravé jedlá
Koreniny
Koreniny