Tento recept je môj originálny. Chvíľu som experimentoval s pomermi jednotlivých korenín, až som našiel vyváženú chuť. Táto parádna koreniaca zmes pridá bravčovým alebo hovädzím stejkom tie pravé grády, mlsný jazyk dostane zabrať.
Základom zmesi je koriander na hrubo pomletý spolu s čiernym a novým korením, s horčičným semenom a s pár klinčekmi. Do hrubo namletej zmesi ďalej pridáme granulovaný cesnak, červenú mletú papriku, provensálske byliny a soľ podľa uvedených pomerov. Zmes dáme do nádoby a premiešame.
Mäso nakrájam na cca 2cm hrubé falaty. Neklepem. Mäso zvyknem potrieť panenským olivovým olejom a odložím do chladničky. Bravčovú krkovicu na 2dni, hovädzinu (vysokú roštenku) kľudne aj na 10 dní. Večer pred grilovaním intenzívne posypem zmesou každý stejk z oboch strán. Ugrilujeme a zjeme.