Nakladaný čerstvý kravský syr v oleji

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne
 


Ingrediencie

čerstvý syr
olivový olej
cesnak
soľ

Alergény

Mlieko

Čas prípravy

30 minút

V prípade ak ste si vyrobili čerstvý kravský syr a hľadáte ďalšie spôsoby ako ho upraviť/dochutiť, vyskúšajte tento recept. Ide o alternatívu k nakladanému hermelínu. Necháme deň, dva v chladničke a ten výsledok je skrátka výnimočný :)

Čo budeme potrebovať?

  • čerstvý kravský syr - výrobu nájdete tu
  • olej - ak ste gurmán tak panenský olivový
  • cesnak
  • červenú mletú papriku - podľa chuti štipľavú alebo sladkú
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • bylinky - podľa chuti (tymián, oregano, majoránka, bazalka...)

Postup 

Čerstvý kravský syr nakrájame na plátky hrubé cca 5 mm, z oboch strán osolíme, uložíme na dno misky alebo pohára. Pripravíme si zmes s prelisovaného cesnaku, oleja, mletej papriky, soli, čierneho korenia a sušených byliniek - premiešame. Touto zmesou hojne potreme nakrájané plátky syra. Môžeme pridať aj na kolieska nakrájanú cibuľu. Následne jemne prelejeme olejom, tak aby sme prekryli syr. Uložíme do chladničky na jeden až dva dni.

Chutí to skvelo :)


Pridať komentár

Bezpečnostný kód
Obnoviť

Najnovšie komentáre

Kategórie
All
Zdravie
Receptúry
Koreniny
Zdravie
Stravovanie
Stravovanie
Zdravie
Chudnutie
Chudnutie
Zdravie
Celulitída
Celulitída
Zdravie
Čínska medicína
Čínska medicína
Zdravie
Masáže
Masáže
Receptúry
Výroba syrov
Výroba syrov
Receptúry
Exotické špeciality
Exotické špeciality
Receptúry
Výroba destilátov
Výroba destilátov
Receptúry
Kyslomliečne výrobky
Kyslomliečne výrobky
Recepty
Zdravé jedlá
Zdravé jedlá
Koreniny
Koreniny