Pribináčik je obľúbeným mliečnym výrobkom nielen pre deti, ale aj pre dospelých. Je to maškrta, ktorú si môžete dať na raňajky, olovrant alebo len tak, keď máte chuť na niečo sladké. Bohužiaľ, v súčasnosti je cena tohto produktu pomerne vysoká (1,6€ za 120g), čo môže byť finančne náročné, hlavne keď ho máte v jedálničku pre malé dieťa na dennej báze. Ale v žiadnom prípade to neznamená, že by ste svojim deťom museli toto mliečne potešenie upierať. V tomto článku vám ponúknem recept na domáci pribináčik, ktorý je rovnako chutný ako ten kupovaný, ale jeho cena je až o 2 až 3 krát nižšia.
Pribináčik je na Slovensku známy hlavne pre svoju jedinečnú jemnú chuť a krémovú textúru. Jeho príprava je jednoduchá a nezaberie vám veľa času. Čo budete potrebovať je iba pár základných surovín, ako je jemný tvaroh, kyslú smotanu, smotanu na šľahanie a cukor.
Pre prípravu domáceho pribináčika budete potrebovať:
- 250g jemný tvaroh
- 100 ml smotany na šľahanie
- 250 g kyslá smotana
- 3 a pol lyžice cukru
Uvedené ingrediencie zmiešajte a rozmixujte ručným mixérom do hladkej konzistencie. Zmes dajte do pohárikov a nechajte v chladničke stuhnúť
Domáci pribináčik je nielen výborný, ale aj zdravší, pretože viete, aké suroviny ste do neho dali. Môžete si tak tiež regulovať množstvo cukru, ktoré do neho pridáte. A navyše, jeho cena je oveľa nižšia ako cena kupovaného pribináčika. Vyskúšajte tento recept a určite budete nadšení. Vaše deti budú mať svoju obľúbenú maškrtu a vy ušetríte nejaké peniaze.