Domáca hoisinská omáčka

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne
 


Ingrediencie

sójová omáčka
arašidové maslo
cesnak
ocot
čierne korenie

Alergény

Arašídy, Sója

Čas prípravy

30 minút

Hoisinská omáčka je hustá, voňavá omáčka bežne používaná v čínskej kuchyni ako glazúra na mäso, ako omáčka k hranolkám. Je tmavo zafarbená a má sladko slanú chuť. Hoci existujú regionálne varianty, hoisin omáčka zvyčajne obsahuje sójové bôby (fermentovanú sójovú pastu), červené chilli papričky, cesnak, ocot a čínske korenie piatich vôní.

Hoisinskú omáčku môžete kúpiť v ázijských potravinách. Ak ale potrebujete narýchlo urobiť podobnú hmotu doma poskytujem nasledujúci recept.

Ingrediencie


1/4 šálky sójovej omáčky
2 kl hladkého arašídového masla
1 kl cukru
2 čl octu
2 čl sézamového oleja
1 pretlačený strúčik cesnaku
trochu čierneho mletého korenia a čili

Postup prípravy

Ingrediencie rozmixujeme tyčovým mixérom. Skladujeme v sklenej nádobe v chladničke.

 

 

Pridať komentár

Bezpečnostný kód
Obnoviť

Najnovšie komentáre

Kategórie
All
Zdravie
Receptúry
Koreniny
Zdravie
Stravovanie
Stravovanie
Zdravie
Chudnutie
Chudnutie
Zdravie
Celulitída
Celulitída
Zdravie
Čínska medicína
Čínska medicína
Zdravie
Masáže
Masáže
Receptúry
Výroba syrov
Výroba syrov
Receptúry
Exotické špeciality
Exotické špeciality
Receptúry
Výroba destilátov
Výroba destilátov
Receptúry
Kyslomliečne výrobky
Kyslomliečne výrobky
Recepty
Zdravé jedlá
Zdravé jedlá
Koreniny
Koreniny