Hodnotenie používateľov: 5 / 5
Hoisinská omáčka je hustá, voňavá omáčka bežne používaná v čínskej kuchyni ako glazúra na mäso, ako omáčka k hranolkám. Je tmavo zafarbená a má sladko slanú chuť. Hoci existujú regionálne varianty, hoisin omáčka zvyčajne obsahuje sójové bôby (fermentovanú sójovú pastu), červené chilli papričky, cesnak, ocot a čínske korenie piatich vôní.
Hoisinskú omáčku môžete kúpiť v ázijských potravinách. Ak ale potrebujete narýchlo urobiť podobnú hmotu doma poskytujem nasledujúci recept.
1/4 šálky sójovej omáčky
2 kl hladkého arašídového masla
1 kl cukru
2 čl octu
2 čl sézamového oleja
1 pretlačený strúčik cesnaku
trochu čierneho mletého korenia a čili
Ingrediencie rozmixujeme tyčovým mixérom. Skladujeme v sklenej nádobe v chladničke.