Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne

Základnou surovinou pri výrobe olomouckých syrčekou je mäkký hrudkovitý nízkotučný tvaroh. Toto je môj prvý experiment s touto pochúťkou. Aby som si otestoval, ktorý tvaroh je vhodnejší, kúpil som dve balenia: Tvaroh TAMI (200g) - mäkký, hrudkovitý a odtučnený a tvaroh RAJO - jemný, hrudkovitý (250g).

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne

V prípade ak ste si vyrobili čerstvý kravský syr a hľadáte ďalšie spôsoby ako ho upraviť/dochutiť, vyskúšajte tento recept. Ide o alternatívu k nakladanému hermelínu. Necháme deň, dva v chladničke a ten výsledok je skrátka výnimočný :)

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne

Syry camembertského typu s bielou plesňou sú obľúbené po celom svete. Aj keď sa to nezdá, ale ich výroba v domácich podmienkach je pomerne jednoduchá. A je dosť pravdepodobné, že chutiť Vám bude viac ako ten kupovaný.

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne

Už dlhšie som sa zaoberal myšlienkou vyrobiť si vlastný čerstvý syr. Napokon vo mne pred pár dňami dozrelo rozhodnutie, sadol som za počítač a vygúglil syrárske potreby. Neváhal som a rovno som kúpil základný syrársky balíček obsahujúci syridlo, chlorid vápenatý, smotanovú kultúru, syrársku gázu, teplomer a syrársku formu - aj s s dopravou za necelých 16 EUR.

Najnovšie komentáre

Kategórie
All
Zdravie
Receptúry
Koreniny
Zdravie
Stravovanie
Stravovanie
Zdravie
Chudnutie
Chudnutie
Zdravie
Celulitída
Celulitída
Zdravie
Čínska medicína
Čínska medicína
Zdravie
Masáže
Masáže
Receptúry
Výroba syrov
Výroba syrov
Receptúry
Exotické špeciality
Exotické špeciality
Receptúry
Výroba destilátov
Výroba destilátov
Receptúry
Kyslomliečne výrobky
Kyslomliečne výrobky
Recepty
Zdravé jedlá
Zdravé jedlá
Koreniny
Koreniny