Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne
 

Prišli ste aj vy do veku, kedy vaše brucho nevyzerá vôbec esteticky? Snažíte sa chudnúť, cvičiť nepravidelne pár cvikov, ale nič nepomáha? Získať ploché brucho sa dá prirodzene, či už ste muž alebo žena (áno aj ploché brucho po pôrode). Nemusíte pritom robiť stovky cvikov vo fitku, existujú aj ľahké riešenia na ploché brucho a celkový zdravotný stav.

Čo ovplyvňuje rast brucha?

Cukor - menej slaďte! Do tela prijímame cukor v rôznych formách. Preto sa vyvarujte nadmernému sladeniu, zákuskom, sladkým nápojom (aj tým s umelými sladidlami) a sladkostiam.


Alkohol - obmedzte príjem alkoholu! Lieh je v skutočnosti “cukor” a tak sa tiež ukladá do tukov vo vašom páse, ako ostatné nepotrebné sacharidy.

Laktóza - tzv. mliečny cukor sa nachádza v mlieku, jogurtoch, tvarohu, no pozor najmä na nanuky, zmrzliny, puding, čokolády.. Aj pohár mlieka pred spaním vám negatívne ovplyvní ploché brucho, vypite ho radšej na raňajky.

Soľ - zadržuje v tele vodu a tak vyzeráte nafúknutejší. Odložte soľničku zo stola, ale pri varení soľ úplne nevynechajte! Naša soľ je jodidovaná a jód upravuje funkciu štítnej žľazy, takže všetko s mierou.

Biela múka - obsahuje veľa lepku a nafukuje! Obmedzte chlieb, biele pečivo, pizzu a cestoviny obsahujúce lepok.

Nezdravé tuky - to nie sú len vysmážané jedlá a polotovary, ale aj tučné mäso a mäsové výrobky, tučné syry, nátierky, smotanové a iné mliečne výrobky.

Stres - v dnešnej „uponáhľanej“ dobe stres zažíva asi každý. Niekto viac, iní menej a z rôznych dôvodov. Pri prekonávaní stresu nesiahajte po jedle, snackoch, tyčinkách, či čipsoch. Vyhnite sa aj žuvačkám, tie podporujú chuť na jedlo. A už vôbec nesiahajte po cigaretách, či pive! Relaxujte, chrúmajte čerstvé ovocie, či zeleninu a myslíte na svoje ploché brucho.

Pohyb - nedostatok pohybu je kľúčový faktor pre rast brucha. Stačí sa viac hýbať, chodiť na prechádzky po čerstvom vzduchu, najmä po jedle namiesto leňošenia na gauči pri telke. Pri chôdzi sa vystrite a stiahnite brucho. Ak môžete použite schody namiesto výťahu. Máte radi šport, akýkoľvek sa počíta. Skúste dychové cvičenia a tiež si spravte pár brušákov, či cvikov na spevnenie brucha v domácich podmienkach. Naviac sa príjemne unavíte a váš spánok bude kvalitnejší.

Spánok - je nemenej dôležitý pre ploché brucho, ako čokoľvek iné. Spite dostatočne dlho a pravidelne. Čím skôr idete spať, tým ste ráno sviežejší a telo pokojnejšie. Oddýchnutý organizmus ráno naštartuje spaľovanie oveľa ľahšie.

Vo všeobecnosti platí, že veľkosť brucha je individuálna záležitosť, závislá od “druhu” bruška, okolnostiach za akých sa vytvorilo (vek, pôrod, zdravie, stravovanie a iné).

K vytúženému plochému bruchu sa dopracujete teda hlavne zdravou stravou, jedzte čo najviac čerstvých jedál nie polotovary, či jedlá z vývarovni. Nejedzte pred spaním chlieb s paštétou, či klobáskou a slaninou. Ovocie zasýti, zaženie túžbu po sladkostiach a dodá množstvo vitamínov, rovnako ako zelenina. Pozor však na kapustu, kel, repu, karfiol, či brokolicu, nafukujú brucho a spôsobujú plynatosť. Výborné sú aj orechy, olivy a olivový olej. Pomáhajú spaľovať „zlé“ tuky a lepšie vstrebávať vitamíny. Zvlášť priaznivo na celkový zdravotný stav pôsobí konzumácia rýb, alebo užívanie rybieho oleja.

Pite najmä vodu, nie sýtené a sladené nápoje! Koliesko citrónu, či citrónová šťava vodu ochutia, vás osviežia, dodajú vitamín C a pomôžu pri chudnutí. Obmedzte alkohol aj víno a pivo, dokonca aj to nealkoholické. Máte radi čaj, tak neváhajte piť zelený, mätový, feniklový a zázvorový. Urýchľujú trávenie a pôsobia upokojujúco. Čaj prislaďte v prípade nutnosti medom, nie cukrom!

Pridať komentár

Bezpečnostný kód
Obnoviť

Najnovšie komentáre

Kategórie
All
Zdravie
Receptúry
Koreniny
Zdravie
Stravovanie
Stravovanie
Zdravie
Chudnutie
Chudnutie
Zdravie
Celulitída
Celulitída
Zdravie
Čínska medicína
Čínska medicína
Zdravie
Masáže
Masáže
Receptúry
Výroba syrov
Výroba syrov
Receptúry
Exotické špeciality
Exotické špeciality
Receptúry
Výroba destilátov
Výroba destilátov
Receptúry
Kyslomliečne výrobky
Kyslomliečne výrobky
Recepty
Zdravé jedlá
Zdravé jedlá
Koreniny
Koreniny